Kick-off Challenge - 18 september 2014

Donderdag 18 september heeft de derde kick-off van Challenge plaats gevonden in Restaurant Usine in Eindhoven. De eerste ontmoeting met een enthousiaste groep starters. De middag werd geopend door Challenge van initiatiefneemster Truus de Rooij.

lees meer..

Kridatie - nieuwsbrief april 2014

We zijn een aantal weken verder en de starters hebben al heel wat inspirerende bijeenkomsten gevolgd. Zo mochten we op bezoek komen bij Woonbedrijf waar Ellen Timmermans de Young Professionals vertelde over haar functie als HRM adviseuse.

Ook Pieter Schendstok van Subliem Ondernemen (zie bovenstaande foto) was te gast als spreker bij de Challenge. Hij inspireerde de groep over de snelle veranderingen in techniek en welk effect dit heeft op de huidige beroepen. Marc Ruis (Communicatie expert en coach) vertelde over zijn ervaringen in zijn loopbaan en lichtte zijn keuze toe om als ZZP'er verder te gaan.

De eerste groep starters hebben de sollicitatietrainingen bijgewoond en profileren zich nu een stuk zekerder. Dit heeft al meerdere succesverhalen opgeleverd. We mogen met trots mededelen dat al 5 Young Professionals van de Kridatie Challenge verzekerd zijn van een fulltime baan op niveau!

lees meer..

De beste en slechtste woorden op je CV

Uit een onderzoek van CareerBuilder (Amerikaanse vacaturebank) blijkt dat 68% van de (human resource) managers nog geen 2 minuten besteedt aan het lezen van een cv. En 17% kijkt er zelfs minder dan 30 seconden naar.

lees meer..

Eindhoven slimste regio ter wereld

Eindhoven is uitgeroepen tot slimste regio van de wereld. De Amerikaanse denktank Intelligent Community Forum had Eindhoven al drie jaar achter elkaar genoemd in de top-7 slimste plekken.

lees meer..

Financial Times voorspelt Eindhoven gouden toekomst

Het investeringsklimaat van Eindhoven is na Londen en Helsinki het beste van Europa. De Financial Times zet Eindhoven in de overall ranglijst van haar Foreign Direct Investment Index (fDi-index) op een derde plaats. Het hart van de hightech regio Brainport is volgens de Britse financiële autoriteit een uitgelezen plek om te investeren in de toekomst.

lees meer..

Ontmoet de teams van Kridatie Challenge

Bekijk de teamfoto's van de starters van de Kridatie Challenge.

bekijk de foto's..

Ervaringen van Eric

‘Kridatie Challenge biedt je de mogelijkheid om je kennis en talent in te zetten.’ Dit las ik op de site en ik dacht meteen; dat wil ik ook!

lees meer..

Els was beste van de rest

'Op een gegeven moment heeft een ambtenaar zitten slapen en een stempel gezet, anders was ik nooit de DDR in gekomen.' Els van Noorduyn staat bij atletiekvereniging AV'23 op de plek die lang geleden zo vertrouwd voelde: de kogelstootring. Om haar nek wappert flamboyant een paarsfluwelen sjaal. Ze is 67 jaar, maar wat een energie straalt ze uit.

lees meer..

Kridatie - nieuwsbrief februari 2014

Dit is de eerste editie van de Challenge nieuwsbrief. Hierin lichten we beknopt toe wat Kridatie Challenge inhoudt, lees je over de allereerste Kick-off en vertellen we over de voortgang van de Young Professionals.

Wat is Kridatie Challenge?
Jos en Brechtje zijn de kwartiermakers van Kridatie Challenge. In 2013 zijn zij door Truus de Rooij gevraagd het concept van begin tot eind te ontwikkelen. Jos en Brechtje zijn beide starters in uiteenlopende branches. Jos heeft een HR achtergrond en Brechtje is zelfstandig ondernemer in de evenementen- en grafische branche. Samen vormen zij het projectmanagement van Kridatie Challenge.

lees meer..

Actievere aanpak jeugdwerkloosheid nodig

Ondernemer Hans de Boer is kritisch op de aanpak van jeugdwerkloosheid door ambassadeur Mirjam Sterk. Hij vindt dat ze daarin tekortschiet.

Dat zei de oud-voorzitter van MKB Nederland maandagavond tijdens een debat van televisieprogramma Altijd Wat. Volgens de ondernemer is Sterk "de verkeerde weg" ingeslagen. Sterk is eerder door het kabinet aangesteld als ambassadeur voor het bestrijden van werkloosheid onder jongeren.

De Boer zegt dat Sterk alleen door het land reist en met mensen praat. "Je kan er wel over praten, maar je moet het doen. En je moet die jeugdwerkloosheid veel actiever aanpakken dan nu gebeurt", zegt De Boer.

lees meer..

Werkloosheid verder opgelopen (ED)

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in januari met 10.000 gestegen tot 678.000, ofwel 8,6 procent van de beroepsbevolking. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekendgemaakt.

lees meer..

Kridatie Challenge (Starter Menno Meijer)

Vandaag ben ik begonnen aan de KriDaTie Challenge. Deze challenge is gericht op starters die op zoek zijn naar een leuke baan om hun carriere mee te beginnen. Om ze een nieuwe manier van solliciteren te bieden heeft KriDaTie deze challenge opgezet. Door projecten voor bedrijven te doen aan de hand van professionals wordt werkervaring opgedaan en geleerd om te werken in multidisciplinaire teams.

lees meer..

Eerste Challenge groepen aan de slag

Vrijdag 7 februari heeft de eerste Kick-off van Kridatie Challenge plaatsgevonden. Een zeer geslaagde middag. 23 enthousiaste starters maakten kennis met elkaar door een verrassende workshop van Kris Studio Culinair. Ook de business coaches waren aanwezig om kennis te maken met onze starters.

lees meer..

Nederlandse studenten slecht voorbereid op vinden baan

Nederlandse studenten zijn onzeker hoe zij de stap van studie naar loopbaan het beste kunnen maken. Uit onderzoek van LinkedIn, uitgevoerd door TNS NIPO onder bijna 1.000 Nederlandse studenten, blijkt dat 41% van de Nederlandse studenten behoefte heeft aan meer advies over hoe ze zich moeten oriënteren op een baan. Veel studenten willen bovendien advies krijgen over hoe ze social media en professionele netwerken als LinkedIn kunnen inzetten voor carrièreplanning.

lees meer..